Back-ups, Back-ups en nog eens Back-ups.

Back-ups, Back-ups en nog eens Back-ups.

Als er iets belangrijk is tegenwoordig dan zijn het wel back-ups van jouw bedrijfsgegevens. Je kan alles heel goed beveiligen maar ongelukjes zitten in een klein hoekje. Een goede back-up scheelt veel ellende en zorgt ervoor dat je snel fouten kan herstellen.

Veel bedrijven zijn in de veronderstelling als je in de cloud werkt dat je automatisch een back-up hebt van jouw bedrijfsgegevens of dat de it-partner deze automatisch voor je realiseert. Dit is echter niet zo, als je gebruik maakt van een cloud service. Met de nadruk op service, huur je een dienst zodat je in de cloud kan werken.

De verantwoordelijkheid van jouw bedrijfsgegevens ligt bij jouw als bedrijf, niet bij het bedrijf waar je deze service afneemt. (tenzij er andere afspraken zijn gemaakt.) Een cloud service zoals met Microsoft 365 voor Bedrijven ben je zelf verantwoordelijk voor jouw bedrijfsgegevens.

Microsoft biedt wel de mogelijkheid om bestanden binnen 14 a 30 dagen terug te zetten, echter verder dan dat gaat het niet. Als je er veel later achter komt dat je E-mails, OneNote notitie blokken of bestanden mist dan kan je deze niet herstellen. Kortom weg is weg!

Hoe maak je een back-up van Microsoft 365 voor Bedrijven?

Je kan een cloud back-up service huren zoals Dropsuite of Acronis die dagelijks een back-up maken van jouw gehele Microsoft 365 voor Bedrijven omgeving. Dit gaat geheel automatisch en je betaald maandelijks voor het huren van deze cloud back-up service.

Of je kan kiezen voor een Synology NAS met actieve back-up voor Microsoft 365 voor Bedrijven. Dit is vrijwel hetzelfde alleen heb je fysiek een apparaat op kantoor waar jouw back-up wordt opgeslagen. Veel zelfstandigen en bedrijven vinden dit een fijne oplossing omdat hun gegevens naast een cloud opslag ook fysiek bij hun in de buurt is.

Het beste van 2 werelden.

Voor een complete zorgeloose back-up is het natuurlijk het beste om beide opties te gebruiken. Cloud back-ups zijn voor eindgebruikers (medewerkers) makkelijk te herstellen, hierdoor kunnen ze weer snel aan het werk. Een Synology NAS is vaak een last resort back-up en alleen de IT manager of leden van management kunnen e-mails en bestanden herstellen.

Ongeacht voor welke back-up je kiest is het belangrijk dat je een goede back-up hebt. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Vorig bericht
De voordelen van e-mail phising training simulaties.
carlo konijn, ict adviseur chi computers

Online cybersecurity training.

Het wordt vaak onderschat, maar jij bent de firewall van jouw bedrijf je kan veel problemen en onnodige kosten voorkomen door simpele online trainingen.

Met mijn leuke online academy programma, kan je stap gewijs leren hoe je jouw digitale veiligheid beter kan waarborgen.