Klantencase: combi back-up voor locale en cloud bestanden. (MacOS)

Geen reacties

Als je werkt met bestanden die je lokaal opslaat en bestanden opslaat in de cloud, dan is het handig om een back-up systeem te gebruiken die van beide plekken een back-up kan maken. Bij een creative designer die veel in adobe werkt (MacOS systeem). Was het even zoeken naar een passende oplossing.

Foto, videobestanden die opgeslagen worden in de cloud waarin je aan het werk bent blijven de hele tijd synchroniseren. Het bewerken van deze bestanden gaat hierdoor langzamer. Bestanden worden hierom lokaal opgeslagen en zodra het project is afgelopen verplaatst naar de cloud.

Helaas voelde dit incompleet en soms werd het simpelweg vergeten om de bestanden te verplaatsen naar de cloud.

Type bedrijf:

Grafisch ontwerper met een iMac.

Oplossing:

We hebben gekozen voor Acronis Cyber Protect, met Acronis Cyber Protect wordt er wekelijks een back-up gemaakt van het gehele systeem naar de Acronis cloud. Om ervoor te zorgen dat er een back-up is van de bestanden die lokaal worden opgeslagen.

Via Acronis Cyber Protect wordt er ook een back-up gemaakt van alle bestanden in de cloud (Microsoft 365). In het geval er iets met deze bestanden gebeurt dan is er ook een back-up in de Acronis cloud.

Er is nog overwogen om een Synology NAS te gebruiken met Time Machine. Echter is hier niet voor gekozen omdat de client het prettiger vindt dat alle bestanden extern zijn opgeslagen. In het geval van diefstal of bijv. brand.

Kosten:

1 gebruiker Acronis Cyber Protect € 25,- per maand
incl. systeem back-up, benodigde cloud opslag voor de back-up en Microsoft 365 cloud back-up.

Eenmalig: € 240,-

Vorig bericht
Klantencase: telefooncentrale met meerdere talen en wachtrijen.
carlo konijn, ict adviseur chi computers

6 maanden gratis cybersecurity training.

Start met een gratis proefversie en ervaar het online training platform. Na een aantal vragen krijg je automatisch online trainingen die passen bij jouw kennis van cybersecurity.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een online intake met korte demonstratie.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.