Hoe kan je een phising e-mail herkennen?

Veel mensen krijgen wel eens een verdachte e-mail waarin wordt gevraagd om persoonlijke informatie of een verzoek om direct geld over te maken. Deze e-mail is waarschijnlijk afkomstig van een phishing-aanval. Phishing is een vorm van online oplichting waarbij cybercriminelen proberen persoonlijke informatie te stelen. Om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van phishing, is het belangrijk dat je leert hoe je een phishing-e-mail kunt herkennen.

Hieronder staan enkele dingen die je kunt doen om phishing-e-mails te herkennen:

  1. Controleer de afzender. Als je een verdachte e-mail hebt ontvangen, controleer dan eerst de afzender. Als de afzender een onbekende naam heeft, of als de naam of het e-mailadres niet klopt, is de e-mail waarschijnlijk afkomstig van een oplichter.
  2. Controleer de spelling en grammatica. Phishing-e-mails bevatten vaak fouten in de spelling en grammatica. Als je twijfelt aan de authenticiteit van een e-mail, controleer dan of de schrijver een goed geschoolde schrijver is, of op zijn minst dat de tekst goed is geschreven.
  3. Kijk naar de link. Kijk of de link die in de e-mail staat echt naar een bekende website leidt. Als de link naar een onbekende website of naar een website met een verdacht domeinnaam leidt, is de kans groot dat het een phishing-e-mail is.
  4. Controleer de bedrijfsinformatie. Als de e-mail lijkt te komen van een bedrijf, controleer dan of de informatie in de e-mail klopt met de bedrijfsinformatie op hun website. Als er iets niet klopt, is de e-mail waarschijnlijk nep.
  5. Controleer de verzenddatum. Phishing-e-mails worden vaak verzonden vanaf een onbekend e-mailadres en naar een lange lijst met mensen. Als je een verdachte e-mail hebt ontvangen, controleer dan de verzenddatum om te zien of de e-mail gecreëerd is op een recente datum.

Als je deze tips gebruikt om phishing-e-mails te herkennen, zal je beter beschermd zijn tegen online oplichting. Wees altijd voorzichtig met het openen van verdachte e-mails en het volgen van links. Als je nog steeds twijfelt, neem dan contact op met de afzender om er zeker van te zijn dat het geen phishing-e-mail is.

Vorig bericht
Waarom je niet zomaar een gevonden USB Stick kan gebruiken.
Volgend bericht
Hoe kan je een sterk wachtwoord maken?

14 dagen proefversie cybersecurity trainging.

Start met een gratis proefversie en ervaar het online training platform. Na een aantal vragen krijg je automatisch online trainingen die passen bij jouw kennis van cybersecurity.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een online intake met korte demonstratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu