Waarom je niet zomaar een gevonden USB Stick kan gebruiken.

Geen reacties

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het op een luchthaven niet verstandig is om op een verlaten USB-stick te aansluiten die je zomaar vindt. Dit komt omdat er veel gevaren zijn verbonden aan het aansluiten van een onbekende USB-stick, waarvan de meeste mensen zich misschien niet bewust zijn.

In sommige gevallen kan dit schadelijke malware bevatten die op je computer wordt geïnstalleerd, waardoor je persoonlijke gegevens kunnen worden gestolen of je systeem kan worden overgenomen. Er zijn ook gevallen waarin de USB-stick wordt gebruikt om schadelijke software te verspreiden, waardoor je computer of het netwerk waarmee je je computer hebt verbonden, kan worden aangetast.

Daarnaast kan een USB-stick die je zomaar op een luchthaven vindt zijn geconfigureerd om een aantal bestanden te verbergen als je hem aansluit. Dit kan je computer beschadigen en tegelijkertijd een aantal privacy problemen veroorzaken.

Als je denkt dat een USB-stick die je hebt gevonden op een luchthaven van waarde kan zijn, raadpleeg dan eerst een IT-expert om je te helpen deze veilig te gebruiken. Als je de USB-stick al hebt aangesloten, is het een goed idee om onmiddellijk je antivirusprogramma te updaten en een scan uit te voeren.

Al met al is het niet verstandig om zomaar een USB-stick aan te sluiten die je op een luchthaven vindt. Er kunnen schadelijke gevolgen zijn als je dit doet.

Vorig bericht
Is uw Microsoft Office 365 goed beschermd tegen cyberdreigingen?
Volgend bericht
Hoe kan je een phising e-mail herkennen?
carlo konijn, ict adviseur chi computers

Online cybersecurity training.

Het wordt vaak onderschat, maar jij bent de firewall van jouw bedrijf je kan veel problemen en onnodige kosten voorkomen door simpele online trainingen.

Met mijn leuke online academy programma, kan je stap gewijs leren hoe je jouw digitale veiligheid beter kan waarborgen.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.