Wat is het verschil tussen een antivirus pakket en internet security pakket?

Geen reacties

De verschillen tussen een antiviruspakket en een internet security pakket zijn groot. Een antiviruspakket is bedoeld om je computer te beschermen tegen virussen en andere malware. Een internet security pakket daarentegen is bedoeld om je computer te beschermen tegen alle bedreigingen die je tegenkomt wanneer je online bent, zoals phishing, spyware, ransomware en andere online dreigingen.

Een antiviruspakket scant je computer met alleen virussen en malware in gedachten. Het zal alle bestanden en mappen op je computer scannen, op zoek naar bekende malware. Als er malware wordt gevonden, zal het antiviruspakket deze verwijderen of in quarantaine stellen.

Een internet security pakket daarentegen biedt meer bescherming. Het scant niet alleen je computer op malware, maar het biedt ook bescherming tegen andere bedreigingen die het gevolg kunnen zijn van het surfen op het internet. Het biedt bescherming tegen phishing, spyware, ransomware, identiteitsdiefstal en andere online bedreigingen. Het internet security pakket zal ook je online activiteiten controleren en je waarschuwen als je iets risicovols doet.

Hoewel beide pakketten beveiligingssoftware bevatten, is het internet security pakket uitgebreider en heeft het meer voordelen dan alleen maar een antiviruspakket. Het biedt meer bescherming tegen diverse dreigingen die je tegenkomt wanneer je online bent. Als je een uitgebreidere bescherming wilt, zou je dus een internet security pakket moeten overwegen.

Vorig bericht
Hoe kan je een sterk wachtwoord maken?
Volgend bericht
De voordelen van e-mail phising training simulaties.
carlo konijn, ict adviseur chi computers

Online cybersecurity training.

Het wordt vaak onderschat, maar jij bent de firewall van jouw bedrijf je kan veel problemen en onnodige kosten voorkomen door simpele online trainingen.

Met mijn leuke online academy programma, kan je stap gewijs leren hoe je jouw digitale veiligheid beter kan waarborgen.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.